Mat i skolan

Skollunch
Skolrestaurangen erbjuder varje dag en god, näringsriktig och varierad lunch till alla elever. Till varmrätten finns ett stort och varierat salladsbord inklusive rotfrukter och baljväxter. Vi strävar efter att använda närproducerade livsmedel i så stor utsträckning som möjligt. Maten är till stor del ekologisk och nyckelhålsmärkt och vi använder i hög grad fullkornsprodukter. Hårt bröd samt lättmargarin serveras varje dag. Som dryck serveras ekologisk lättmjölk och vatten. Nötter, mandel, jordnötter och sesamfrö förekommer inte i skolans måltider. Skolmåltiden är en del av utbildningen och ska grundlägga goda mat- och hälsovanor. Måltiderna ska präglas av lugn och ro samt ge möjlighet till social samvaro.

För specialkost, av medicinska eller andra skäl, krävs skriftlig anmälan på särskild blankett. Beslut rörande specialkost tas av skolans elevhälsoteam.

Mellanmål
Ett näringsriktigt och variationsrikt mellanmål serveras till fritidshemsbarnen varje dag. Mellanmålet ska vara mättande utan att konkurrera ut lunchen eller middagen. Det är ett varierat mål med fil, yoghurt, gröt, frukt, bär, grönsaker. Nyckelhålsmärkt och naturellt. Som dryck serveras ekologisk lättmjölk och vatten.

Frukost
Varje morgon från klockan 7.30 står frukostbordet dukat på fritids. Vi äter en god, hälsosam och varierad frukost. Det serveras gröt eller hemmagjord müsli med fil/yoghurt varje dag. Förutom det finns det hembakat bröd eller nyrostat fullkornsbröd med pålägg och någon grönsak. Frukostmaten är nyckelhålsmärkt. De flesta barnen dricker te eller mjölk till smörgåsarna, och vi undviker socker.