Traditioner

Traditionerna är en viktig del av skolans årscykel och vi firar dem för att vi tycker om dem och för att vi har roligt tillsammans! De ger året en rytm som hela skolan känner igen och delar.

OS
är en idrottsdag som blir extra festlig, då vi genomför den som olympiska spel med lag från olika länder.

Kulturkväll
är en kväll med temat mat, då vi samlas runt olika länders mattraditioner. Det är en fest för både mage och öga!

Luciafirande
På luciamorgon har vi traditionellt luciafirande i skolan med efterföljande saft, lussebulle och pepparkakor. Skolans luciatåg skrider fram och Lucia och hennes följe bjuder på traditionella sånger.

Östbergaskolans dag
Under vårterminen har vi Östbergaskolans dag. Då anordnar årskurs 6 en massa olika roliga aktiviteter och stationer på skolgården, för de yngre barnen. Det är en festlig dag med spänning och förtjusta skratt.

Grillkväll
Tillsammans med föräldraföreningen anordnar vi en återkommande grillfest. Vi träffas och grillar och leker och har kul när det är behagligt och skönt ute.

Hemlig  resa
Varje höst arrangeras en hemlig resa för eleverna i åk 4 då vi vill uppmärksamma att de har bytt stadium. Denna resa planeras och arrangeras av klassens mentor och brukar vara väldigt uppskattad av elever och vårdnadshavare.

Avslutning för årskurs 6
Som trevlig avslutning för årskurs 6 arrangeras en avslutningslunch där samtliga lärare som har arbetat med klassen bjuds in och tal hålls. Detta är en uppskattad tillställning för eleverna.