Till innehåll på sidan

Mat i skolan

Verksamhet 

Östbergaskolans restaurang har ett nyrenoverat och underbart kök med en toppmodern utrustning som ger oss möjlighet att tillaga all sorts mat och att baka bröd. 

I restaurangen serverar vi frukost, lunch och mellanmål till 220 trevliga elever och pedagoger. 

Vi är ett bra inarbetat arbetslag som har många års erfarenhet av matlagning och servering. 

Vi tycker det är viktigt att ha en god kommunikation med eleverna. Kökschefen deltar i skolans matråd tillsammans med elevrepresentanter 2-3 gånger/termin. Där diskuteras alla frågor som rör kost och skolans restaurang.  Vi gör även enkätundersökningar för alla elever där vi får reda på hur maten och miljön upplevs i skolrestaurangen. 

 

Kvalitet 

Vi har idag en bra kvalitet på maten men det är viktigt att hela tiden försöka förbättra sig. Vi lagar maten från grunden och använder oss till stor del av svenska råvaror, ca:80 %. Ekologisk andel på råvaran är ca 60 %. Vi vill utveckla det vidare genom att välja sjömat med MSC-märket (Marine Stewardship Councils), vi bidrar då till certifierat hållbart fiske, vilket betyder att både fiskar och deras livsmiljöer är välmående och att människorna som är beroende av fiske kan känna sig trygga.  Vi tänker på miljön och försöker anpassa vår matsedel efter den t.ex. genom att ibland använda oss av bulgur istället för ris som är mycket skonsammare för miljön. Vi stödjer oss mot Livsmedelsverkets rekommendationer när vi planerar vår matsedel. 

 

Detta serveras varje dag 

Frukost, för de som önskar. Lunch till alla. Mellanmål till fritidshemsbarnen. 

Dagens rätter med fisk, kött och vegetarisk kost 

Salladsbuffé 

Bröd i alla former 

Mjölk, smör och pålägg 

Frukt 

 

Mål och vision 

Målet med vår restaurang är att skapa en lugn och trygg miljö där alla skall känna matro och matglädje. Vi strävar efter en god kommunikation med våra matgäster där vi kan ha en öppen dialog. Vi vill servera egentillverkad mat som tilltalar alla och den ska vara både god och näringsriktig. 

 

Specialkost 

Varje läsår fyller man i  en blankett om man har ett barn som är i behov av specialkost. För att kunna säkerställa maten till våra gäster vill vi att ni fyller i blanketten så detaljerat som möjligt. 

Har ni frågor kring specialkosten är ni alltid välkomna att kontakta skolans restaurang. 

 

Kontakta oss 

Välkommen att kontakta skolans kökschef  John Sundström om du har några frågor eller synpunkter rörande restaurangen

 

Dela:
Kategorier: