Barn och böcker på Skansen

Tisdagen den 21 maj deltog åk 6 i Skansens heldagsaktivitet Barn och böcker. Evenemanget är en del av Stockholms språksatsning och en avslutning på litteraturtävlingen En bok i världen. Östbergaskolans elever i åk 4-6 har i vår deltagit i tävlingen och haft en utställning på Östberga Kulturhus.

Skolborgarråd Lotta Edholm invigde dagen på Skansen och talade om hur viktigt det är med läsning och hur böcker kan förändra liv, något vi på Östbergaskolan håller med om och arbetar efter. Vi lyssnade även på en berättelse om häxprocesser i Sthlm år 1670, i en tidstypisk Skansen-gård av en föreläsare som verkligen berättade med inlevelse. Eleverna fick möjlighet att fundera över hur fort ett rykte kan spridas, i modern tid såväl som på 1600-talet.

Vi hann även med att, till elevernas förtjusning, se på nordiska djur och nyfödda djurungar, exempelvis renkalvar.